Waarom dragen vrouwen make up en doen we wat we doen?

Er is zo ontzettend veel te doen op deze wereld. Ik zou wel vier levens willen hebben om alles te kunnen en mogen te doen. Werken bestaat voor mij niet. Ik ben altijd gedreven om anderen te helpen in hun inspiratie en motivatie. Om een betere wereld neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat je dat niet hoeft te doen vanuit vrijwilligerswerk. Dat moet je doen door energie te geven. Energie geven in business en je carrière. Je moet een soort van voorbeeld zijn. Ik vind het fantastisch om andere mensen te zien groeien. Dat geeft mij de meeste energie en daarmee groei ik zelf.

# Pieter Monsma, de Passieboer

Wat een mooi voorbeeld van Pieter Monsma. Pieter is miljonair en hoeft voor het geld niet meer te werken. Toch zal hij nooit stoppen met werken. Hij vindt het veel te leuk en het geeft hem energie. Hij is echt iemand met een droomcarrière in mijn beleving.

Essentie

Als we gaan kijken naar de essentie, waarom doen we eigenlijk wat we doen? Dit komt neer op twee redenen: het vermijden van pijn en het vermeerderen van plezier. Kan het zo simpel zijn? Laten we daar eens wat dieper op in gaan. Waarom doen vrouwen bijvoorbeeld make-up op? Kijken ze ernaar uit om elke ochtend een half uur of langer voor de spiegel te staan? Of zijn ze bereid om toch door een stukje pijn te gaan (eerder opstaan) voor meer plezier? Want? Als ze geen make- up opdoen, wordt er misschien gevraagd wat er met ze is gebeurd… of denken ze dit alleen?
Ik ben benieuwd naar jullie visie, dames. Waarom dragen jullie make-up?

Waarom overeten sommige mensen zich, en doen anderen dit niet? Sommige mensen linken ‘pijn’ aan overeten en doen het daarom niet. Andere mensen eten (onbewust) als ze zich eenzaam voelen. Hier heb ik zelf ook ervaring mee. Tijdens mijn wereldreis woonde ik acht weken in mijn eentje in een caravan. Overdag werkte ik, maar ’s avonds kwam ‘de reiziger van eenzaamheid’ regelmatig langs. En wat ik deed om mezelf te troosten? Juist: eten, eigenlijk vreten. Zoveel mogelijk, en het liefst suiker. Eén keer heb ik zelfs op één avond een kleine taart (van circa 2.000 calorieën) naar binnen gewerkt, naast andere zoetigheden. Loste dit mijn pijn op? Heel even wel, maar de dag daarna had ik meer ‘pijn’, want ik voelde me dik en had last van mijn darmen.

Gelukkig linkte ik ook plezier aan sporten. Anders was ik misschien wel ‘tonnetje rond’ geweest. Twee keer per week ging ik hardlopen, zwemmen en deed ik aan krachttraining. Dit was misschien wel mijn redding. Waar wij als mensen (onbewust) pijn en plezier aan linken, is voor iedereen verschillend. De ene vind het superleuk om te skydiven, te bungeejumpen en op wereldreis te gaan. Terwijl anderen mensen hier ‘pijn’ aan linken en het nooit zouden doen.

Carrière

 

In je carrière doe je ook bepaalde wel of niet, omdat je hier (onbewust) pijn of plezier aan linkt. Dit is niet goed of fout. Ik wil je bewustmaken van datgene wat je aan het doen bent. Zodat je dit zelf of met hulp kunt gaan aanpassen, als je niet tevreden bent waar je nu bent. Sommige mensen linken bijvoorbeeld angst of ‘pijn’ aan het spreken voor een groep mensen. Terwijl het andere mensen een gevoel van voldoening en daarmee plezier geeft.

Wat drijft jou? Wat doe je graag? Welke dingen geven jou plezier en welke (pijnlijke) dingen vermijd je liever in je werk? Waarom werk jij eigenlijk? Laat onderstaand je reactie achter.

 

Een reactie plaatsen