Van droom naar Droomcarrière – casestudy Storyteller Erik Mathlener

Veel mensen hebben dromen, alleen het omzetten van deze dromen naar realiteit kan een behoorlijke uitdaging zijn.. Wees gerust, er zijn genoeg mensen die deze weg hebben bewandeld en waar je van kunt leren. Erik Mathlener is storyteller en één van 60 droomcarrière experts (ofwel Bouwers) die ik heb geïnterviewd voor mijn boek de DC code.  Lees hier zijn verhaal, ontdek hoe jij je droom werkelijkheid kunt laten worden en doe je voordeel met de drie belangrijkste lessen uit zijn verhaal:

In 2006 zag ik storyteller Willem de Ridder en ik was enorm
enthousiast over wat deze man met zijn performance teweeg
bracht. Anderhalf uur lang zaten tientallen volwassenen vol
aandacht te luisteren naar een man die… alleen maar een verhaal
vertelde. Hij kwam niet uit zijn stoel. Nam een slokje van zijn
drankje. Gebruikte slechts zijn stem, zo leek het. En wij, het publiek,
wij hingen aan zijn lippen.

Dat leek me geweldig leuk om zelf ook te doen. Een cursus volgde
snel, en als onervaren storyteller ontmoette ik soortgenoten.
Zij gaven me complimenten en haalden me over om voor echt
publiek te gaan vertellen. Zo kwam ik bij de bejaardentehuizen, de
scholen en het tuintheater van Hortus Haren. Ik vertelde verhalen
aan jong en oud. Gewoon omdat het leuk was en het publiek zich
zichtbaar amuseerde.

Zo begon mijn verhaal. Maar dat was slechts het begin! Later
ontdekte ik dat je met verhalen magische dingen kunt doen.
En dat ik dat te gelde kon maken in bedrijven en organisaties.
Langzaam aan maakte ik van mijn hobby mijn beroep. Wie had
dat ooit gedacht? Sterker nog, ik zegde mijn reguliere baan op om
als corporate storyteller mijn inkomen te verdienen.

En ik vind dat fan-tas-tisch! Verhalen maken, verhalen vertellen en anderen
leren hoe ze dat ook kunnen doen, zodat de communicatie en
samenwerking in de organisatie beter én leuker wordt.
Wat begon als passie en hobby, is uitgegroeid tot een professie
waarmee anderen geholpen worden én ik mijn boterham kan
verdienen.
De moraal van dit verhaal: doe wat je leuk vindt, zoek de
toegevoegde waarde voor anderen, en als je daarin gelooft komt
de rest vanzelf!
# Erik Mathlener, storyteller, eigenaar Storymanagement

De drie belangrijkste lessen van dit verhaal

 

  1. Laat je inspireren en neem actie

Erik liet zich inspireren, hij liet het hier niet bij en nam concrete actie richting zijn doel en volgde een cursus. Ik wist in februari 2011 al dat ik een wereldwijde spreker wilde zijn. Ik was geïnspireerd maar nam geen actie. Ik liet mij leiden door twijfel en onzekerheid. Pas in 2013 gaf ik mijn eerste workshop en sinds ruim een jaar ben ik lid van een sprekersvereniging.

  1. Ga stap-voor-stap naar je doel

Erik heeft de koe bij de horens gepakt en daadwerkelijk wat met zijn droom gedaan! Hij is zijn verhalen gaan delen en kwam er langzamerhand achter dat hij hiermee geld kon verdienen. Zo is hij stap-voor-stap zijn richting zijn doel gegaan.

  1. Bouw je waarde op en zet door tot je droom werkelijkheid is

Erik blijft zijn verhaal delen, hij werd steeds beter en kon uiteindelijk leven van zijn droom. In 2012 zegde hij zijn baan op en ging fulltime met zijn passie aan de slag. Dit betekent dat hij naast zijn baan heeft gewerkt aan zijn passie. Je hoeft niet (meteen) als ondernemer aan de slag te gaan. Erik is ook naast zijn baan begonnen en daarnaast heeft hij de vaardigheid van storytelling waarschijnlijk al toegepast als werknemer.

Wil je meer inspirerende voorbeelden/verhalen lezen?

Vind je Erik zijn verhaal inspirerend? Wil je meer van deze verhalen en inzichten? Kom dan 16 mei naar de workshop van droom naar droomcarrière, in Amsterdam.

Ik vind het geweldig als je onder dit blog je reactie laat weten en ik ben benieuwd of je meer van dit soort verhalen wilt lezen.

 

1 gedachte over “Van droom naar Droomcarrière – casestudy Storyteller Erik Mathlener

  1. Wat een prachtig verhaal! Erik heeft mij zeker geïnspireerd om wat mij mijn droom te doen.
    Bedankt voor het delen en ik kijk zeker uit naar meer verhalen!

Een reactie plaatsen