Wanneer is het juiste moment voor je droomcarrière?

In februari 2011 wist ik al dat ik een boek wilde schrijven. Ik begon eraan maar heb het idee toch maar laten varen. Het zal wel komen op een dag, dit was niet het juiste moment, dacht ik. Ik doe het later wel… Maar wanneer is het juiste moment om te gaan voor je droomcarrière?

In december 2013 begon ik met het schrijven van mijn boek de DC code en langzamerhand werden mij een aantal zaken duidelijk. Dat uitstel heel gevaarlijk kan zijn en (vaak) leidt tot afstel van je droomcarrière.

Wanneer is het wel het geschikte moment om voor je droombaan te gaan?

De Bouwers (de geïnterviewden van de DC code) creëren het juiste moment zelf, ze maken zelf het beste van een situatie. Er is namelijk nooit een juist moment om ergens voor te gaan. Je kunt iets eeuwig blijven uitstellen, want het komt toch nooit echt uit. Wat zijn de dingen die je tot nu hebt uitgesteld in je leven? Het maken van een wereldreis? Het gaan voor je droomcarrière? Het schrijven van een boek? De start van je eigen bedrijf?

Hoe wil je terugkijken op je leven? Wil je spijt hebben van de dingen die je wel of niet hebt gedaan? Als je ze gedaan hebt, dan weet je tenminste hoe het is en kun je er vrede mee hebben.

Het is jouw leven, het is geen ‘test- run’. Luister echt naar jezelf.  Zeg niet te vaak: ‘Dat doe ik later wel.’ Dat horen we bij Travel Active wel vaker: ‘Dat had ik ook willen doen.’ Vervolgens vertellen mensen dat ze 16 of 21 waren en een baan konden krijgen die ze maar hebben geaccepteerd. Er zijn 100.000 excuses om dingen niet te doen. Je realiseert je als je bijvoorbeeld 45 bent ‘ dat toen je 21 was eigenlijk het moment was om te gaan.’ Nu doe je het niet meer. Doe de dingen op het moment, dat je het wilt doen! Doe het nu! Dus een valkuil is: uitstellen, uitstellen, uitstellen”.

# Mark Maasdam, eigenaar van Frisse Start en Travel Active

Hoelang ben jij je droom al aan het uitstellen? Weken, maanden, jaren of tientallen jaren? We stellen allemaal dingen uit. Ik wilde drie jaar geleden al een boek schrijven. Waarom is dit niet gebeurd? Ik liet het leven tussendoor komen. Ik had mijn ‘waarom’ niet helder, ik was niet gefocust. Het komt wel een keer, dacht ik. Je kunt ook niet alles tegelijk doen. Je weet (diep in je hart) wat je echt wilt, maar neem je er ook de tijd voor?

Mijn grootste inzicht

Tijdens het schrijven van mijn boek kwam ik er achter waarom ik mijn boek aan het uitstellen was. Ik was namelijk bang voor de reactie van mensen. Dat mensen kritiek zouden geven op mijn boek. Het schrijven van een boek is een kwetsbaar proces. Nu ben ik zo blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen overwinnen.

Diverse mensen heb ik al verder kunnen helpen door mijn boek, zoals je ook kunt lezen op Bol.com

Ik daag je uit!

Om vandaag te beginnen aan je droom of om naar het volgende niveau in je carrière te gaan! Hoe klein de actie ook mag zijn, wellicht is dit een stukje lezen in een boek of een YouTube video bekijken. Ik ben benieuwd naar wat je droom is en hoe jij jezelf in beweging gaat zetten. Ik kijk uit naar je reactie, die je onderaan deze blog kunt plaatsen.

P.s. Is het tijd voor de volgende stap in je carrière? Of weet je niet wat deze stap is? Klik hier voor mijn tijdelijke aanbod aan jou.

Een reactie plaatsen