Het verhaal van het slechtste persbericht ooit dat toch landelijk nieuws werd

Ik kon wel door de grond zakken! Dit was zo’n moment waarop je jezelf helemaal de grond in kan branden. Hier was ik dan ook aardig mee bezig. ‘Hoe kan je dit nou doen?! Waarom ben je zo ongeduldig?! Nu word je DC code boek nooit meer een succes. Deze gedachten raasden als donkere onweerswolken door mijn hoofd. Hoe draaide ik deze grove fout uiteindelijk toch om?

Ik ga even een stap terug: op internet had ik gelezen dat een persbericht altijd foutloos geschreven moet zijn. Als een journalist fouten ontdekt, dan is het persbericht ‘afgeschreven’. Dit ging direct door mijn hoofd, op het moment dat ik dit persbericht verstuurd had. Ik had dit bericht namelijk niet even rond gestuurd. Ik had het gelijk naar regionale en landelijke pers gestuurd.

Relativeren

De volgende dag ging ik echter relativeren: Wie zijn overtuiging is het eigenlijk dat een persbericht foutloos moet zijn? Zij zijn toch ook mensen en maken toch ook wel eens fouten? Daarnaast stond in het artikel dat je beter geen telefonisch contact met ze kon opnemen. Dit kon namelijk ‘agressief’ overkomen. Maarja, als je je kruit al verschoten hebt, dan moet je wat. Opgeven is namelijk geen optie in mijn beleving. 15 maanden lang heb ik aan mijn ‘kindje’, het boek de DC code – tien sleutels om houw droomcarrière code te kraken, gewerkt.

Daarnaast is fouten durven maken één van de sleutels van een droomcarrière. Ik besloot dan ook verantwoordelijkheid te nemen voor deze ‘fout’. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en toch te bellen. Ik had immers ruim 2,5 jaar als telefonische verkoper gewerkt. Daarnaast: wat heb ik te verliezen? Ik begon met bellen en dit leek vruchteloos, totdat ik een enthousiaste journalist sprak. Daarna nog eentje die het zou doorgeven aan zijn collega die mij later benaderde. Doordat ik doorzette, kwam ik uiteindelijk in een week tijd: vijf keer live op de radio.

Bij BNR nieuwsradio (luister vanaf 35min50), radio10, radio538, Radio 2 en omroep Bollenstreek. Daarnaast stond ik pagina groot in het Algemeen Dagblad en het landelijk dagblad, de Metro.

Mijn belangrijkste inzichten:

  1. Geef nooit op!!
  2. Iemand zijn mening is een mening en geen feit
  3. Creëer je eigen weg
  4. Fouten maken hoort bij het leven, het gaat erom hoe je hiermee omgaat
  5. De aanhouder wint
  6. Leren relativeren, een ‘fout’ hoeft niet je droom te verwoesten. Het gaat om hoe je hier naar kijkt!
  7. Gefocust blijven op je doel, in dit geval het landelijke nieuws halen

Fouten maken doen we allemaal in onze carrières, het gaat hierom hoe je hier naar kijkt en welke actie je vervolgens neemt.

En jij?

Welke fout heb jij wel eens gemaakt waar je uiteindelijk een triomf van maakte? Wat is jouw droomcarrière? Welke waardevolle lessen kan jij delen met anderen? Ik kijk uit naar je reactie, deze kan je onderstaand achterlaten.

 

1 gedachte over “Het verhaal van het slechtste persbericht ooit dat toch landelijk nieuws werd

  1. Mooi om te lezen hoe je je fout zo hebt omgebogen naar iets positiefs. Misschien dat je juist door je fout getriggerd werd om na te gaan bellen ;-). Veel succes met je verdere promotie.

Een reactie plaatsen