7 redenen waarom werknemer zijn het einde van je loopbaan betekend

Nog nooit zijn veranderingen in de economie zo snel gegaan als tegenwoordig. In 1920 bestond een beursgenoteerd bedrijf in Amerika gemiddeld 67 jaar, nu nog maar 15 jaar. Apps als Airbnb en Uber kunnen een markt in een korte tijd ‘disrupten’. Het aantal flexwerkers neemt toe en het aantal vaste contracten neemt gestaag af. Werknemer zijn is verleden tijd, waarom lees je in deze blog.

Het woord werknemer zegt het eigenlijk al : iemand die werk aanneemt. Hier is niets mis mee, want werk moet worden uitgevoerd en houdt onze economie draaiende. Aan de andere kant kan een werknemer passief zijn, iemand die doet wat er gezegd wordt. Vroeger was deze houding heel normaal, juist als je pro actief was kon dit tegen je werken. Het gevaar met deze houding in de huidige arbeidsmarkt is dat je ‘makkelijker’ vervangbaar bent, door mens of machines.

Stel je werkgever die kan kiezen tussen iemand die pro actief is, problemen oplost, een kar trekker is en met klanten mee denkt oftewel een werkondernemer (intrapreneur) . Of iemand die ‘orders’ opvolgt en afwacht wat de volgende stap gaat zijn (werknemer). Ik ga het nog mooier maken de werkgever betaald ook nog eens hetzelfde salaris. Voor wie kies jij?

Voorbeelden van bekende intrapreneurs zijn: . Paul Buchheit van Google – de bedenker van Gmail, Ken Kutaragi van Sony – de bedenker van de Sony Playstation

Wat zijn 7 redenen om te stoppen met werknemer zijn en werkondernemer te worden?

1          Bedrijven bestaan steeds korter

De voorbeelden van Nokia en Kodak zijn bekend, multinationals die op ene niet meer aan de top stonden. Bedrijven moeten daarom constant innoveren om mee te kunnen draaien met de markt. Werknemers zijn de motor van een bedrijf en hebben een belangrijk aandeel in innovatie.

2          Een levenslange zorg is voorbij

De tijd dat een werkgever levenslang voor je zorgt is voorbij. Vroeger waren er Philips dorpen, compleet met tandarts enzovoort. Pensioenen waren geregeld op basis van salaris diensttijd regeling. Dit betekent dat je vandaag al wist wat je pensioen zou zijn, op basis van je huidige salaris. Tegenwoordig kan je op pensioendatum een pensioen kopen met de waarde in je ‘pensioenpot’.

3          Er zijn steeds minder vaste contracten

Sinds het begin van de economische crisis eind 2008 is het aantal werknemers met een vaste arbeidsrelatie met ruim een half miljoen geslonken, volgens het CBS. In 2014 had een derde van de beroepsbevolking een flexcontract of werkte als zzp’er.

4          De concurrentie wordt groter

Hoe meer mensen flexibele contracten hebben hoe meer mensen er zijn om deze in te bemachtigen. Jezelf onderscheiden en ‘personal branding’ zijn onmisbaar en daarbij is een ondernemende houding essentieel.

5          Steeds meer bedrijven gaan reorganiseren en saneren

Bedrijven worden kleiner, management lagen verdwijnen, activiteiten worden verplaatst naar het buitenland. Bedrijven zoals de Rabobank, KPN en Sanoma zijn aan het reorganiseren.

6          De concurrentie uit het buitenland wordt steeds groter

Internet is een fantastisch medium, we kunnen wereldwijd met elkaar verbinden. Dit betekent ook dat het werk dat jij doet door iemand in bijvoorbeeld India kan worden gedaan. Zeker als dit routinematig werk is, is het een gevaar dat iemand anders jouw werk overneemt.

7          2 á 3 miljoen banen gaan verdwijnen

Volgens onderzoek van Deloitte gaan 2 á 3 miljoen banen verdwijnen  de komende 10 jaar. Dit blijft een voorspelling. Onderzoek van het UWV toont echter aan dat er tussen 2008 en 2012 al 90.000 banen zijn ‘verdwenen’.

Werknemer of werkondernemer?

De keuze is aan jou, ik heb mij visie met jou gedeeld. De vraag is wat ga je hiermee doen? Of er in de toekomst nog banen zullen bestaan kunnen we niet zeggen. Wat je welkt kunt bepalen is of jij een werknemer of werkondernemer bent. Is het tijd voor verandering? Wat is je volgende stap? Mijn boek de DC code helpt jou om je inzichten te geven in jouw droomcarrière en om de mindset van een werkondernemer te ontwikkelen.

Wat is jouw visie op de arbeidsmarkt en toekomst? Wat zijn je inzichten naar aanleiding van deze blogpost? Is deze blog waardevol voor je netwerk/werkondernemers? Deel deze in dat geval onderstaand. Ik ben benieuwd naar je visie en reactie, laat je deze onderstaand achter?

 

Een reactie plaatsen